DOJ klaagt oprichter van het Anti-Money Laundering Bitcoin Project voor Witwassen van Geld aan

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) heeft de oprichter van „AML Bitcoin“ aangeklaagd wegens het witwassen van geld en de aanklacht voor fraude met telegrafische middelen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) diende ook een aanklacht in omdat het AML Bitcoin-team de federale effectenwetgeving zou hebben overtreden.

Volgens een rechtbank van 22 juni jl. heeft de in Texas woonachtige Rowland Marcus Andrade, de oprichter van de NAC Foundation, naar verluidt geld ingezameld door een eerste muntaanbod te doen voor penningen die AML Bitcoin vertegenwoordigen en investeerders te vertellen dat de penningen uiteindelijk zouden worden omgezet in echte AML Bitcoin (wat niet echt een bitcoin is). De SEC en DOJ rekenden ook een oude DC-lobbyist Jack Abramoff aan, die beweerde dat hij de investeerders in het project hielp misleiden.

In [haar] Witboek beweerde de NAC Foundation dat de cryptocurrency AML Bitcoin kenmerken zou bevatten die de cryptocurrency in staat zouden stellen om te voldoen aan anti-witwaspraktijken (ook wel ‚AML‘ genoemd) en kennis-je-klant (‚KYC‘) regelgeving en wetten door gebruik te maken van ‚biometrische technologieën‘ naast andere methoden om de identiteit van deelnemers aan transacties met AML Bitcoin te bevestigen„, aldus de DOJ-archivering.

Volgens een persbericht uit 2018 beweerde de NAC Foundation dat AML Bitcoin „‚s werelds enige digitale valuta waarvoor een patent is aangevraagd, met anti-witwaspraktijken, kennis van de klant, anti-terrorisme en diefstalbestendige eigendommen“ was.

Het DOJ-dossier werd voor het eerst gedeeld door Seamus Hughes, George Washington University adjunct-directeur, Program on Extremism.

Andrade probeerde om tot $100 miljoen op te heffen tijdens de ICO, die in eind 2017 en begin 2018 voorkwam, eiste het indienen. Volgens de SEC-klacht, hief Andrade ongeveer $5.6 miljoen op van 2.400 investeerders.

Volgens het indienen van DOJ, legde Andrade en de naamloze collega’s ,,openbare verklaringen en verklaringen aan potentià „le kopers“ af die ,,de staat van de ontwikkeling“ van het project verkeerd voorstelde., creà „erde een valse ,,verwerpingscampagne,“ legde verklaringen af die op de NAC-Stichting wijzen was dicht aan het werken met overheidsagentschappen en ,,verduisterde geld dat door de verkoop van AML Bitcoin wordt verkregen„.

De neppe afwijzingscampagne was gecentreerd rond de National Football League, zei de DOJ-archief.

Andrade, NAC Foundation en zijn medewerkers beweerden dat de advertentie tijdens de Super Bowl zou worden uitgezonden als het televisienetwerk dat de Super Bowl en de National Football League uitzendt de advertentie niet als te controversieel had afgewezen,“ beweerde het indienen. „In feite, de NAC Foundation had niet de middelen om de reclametijd te kopen, en de advertentie werd nooit herzien of afgewezen door het netwerk of de NFL„.

Volgens de DOJ beweerde Andrade ook inhoudelijke ontmoetingen te hebben met de regering van Panama en een gekozen ambtenaar in Californië. De indiening beweerde dat de Panama-eisen waren ³“overschat,³“ en terwijl ³“Andrade was aanwezig op een rondetafelgesprek en had zijn foto genomen met de [Californi³] ambtenaar, ³“ AML Bitcoin ³“werd niet besproken.

Bijna $1 miljoen werd besteed aan een nieuw huis en onroerend goed, het DOJ-dossier beweerde.

Volgens een Maart het indienen, hebben de ambtenaren van de V.S. ook ingediend om ,,één pakket van onroerende goederen“ te grijpen dat minstens voor een deel door Andrade en zijn vrouw wordt bezeten.

Deze het indienen details hoe Andrade naar verluidt een individu overtuigde, gesynchroniseerd ,,VICTIM ONE,“ om $1 miljoen in het AML-project van de Bitcoin te investeren, maar de fondsen in een rekening van de Jacht JPMorgan die door ,,J.D.,“ een vennoot van Andrade wordt gehouden overbracht. De fondsen werden vervolgens naar verluidt overgemaakt naar een derde partij „die handelde in de richting van Andrade“ bij JPMorgan; vervolgens naar een rekening die behoort tot „NAC Payroll Services Inc.“; vervolgens naar een rekening bij Wells Fargo die eigendom is van Andrade; vervolgens naar een persoonlijke rekening bij Woodforest National Bank.

In de March archivering wordt beweerd dat deze fondsen vervolgens worden gebruikt om een woning te kopen van een Texaanse firma voor woningbouw.

Tot op heden hebben Andrade en de NAC geen noemenswaardige vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van AtenCoin, AML Bitcoin, of ABTC,“ zei de indiening, verwijzend naar twee andere namen die verbonden zijn met AML Bitcoin.

Deze zaak is nog steeds aan de gang, volgens de gerechtelijke dossiers.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Bitcoin von . Setze ein Lesezeichen zum Permalink.